REPORTER

Rikus vraagt zich af hoe het toch zit met de gaswinning en aardbevingen in Groningen en gaat op pad naar het hoge noorden. Daar stuit hij niet alleen op een boel problemen, maar ook op oplossingen! Duurzame oplossingen wel te verstaan.

Een nieuw woord voor Vrede? Tja.. dat is niet zo makkelijk. Reporter Rikus ging voor PAX de straat op en stelde deze vraag aan jan en alleman. Want welke associatie hebben heeft men eigenlijk bij het woord Vrede? En welke betekenis geven ze er aan? Deze minireportage werd uitgezonden op Socutera in september 2016

Portretten

Antiekhandelaar Paul Mooij ziet de verkoop al jaren teruglopen in zijn zaak aan de Willem van Noortstraat. Hij verkoopt ook koffie, maar als er aan de overkant van de straat een hippe koffietent opent, trekken de klanten weg. De film is gemaakt In samenwerking met Bliksmid Films.

Tijdens de Climate Miles van Urgenda portretteerden we deelnemers met hun persoonlijke verhaal over klimaatverandering. Duurzaamheidskoploper en oprichter van de WakaWaka Maurits Groen vertelt waarom hij zich inzet voor een groenere wereld.

PROMOTIEVIDEO'S

We zijn enorm trots dat we een bijdrage hebben geleverd aan de succesvolle crowdfundcampagne van Syr. Binnen drie weken was de €150.000 euro binnen! Terecht, want wat een fantastisch project is dit! Een Syrisch restaurant in Utrecht dat een brug gaat slaat tussen oude en nieuwe Nederlanders. Wereldgasten maakte voor Syr de crowdfundfilm. 

Utrecht heeft zijn eigen crowdfundplatform: Voor je Stadsie! Hét crowdfundplatform voor Utrechters met een goed idee. Wereldgasten bezocht vier supergave initiatieven die in Utrecht crowfdunden (of hebben gecrowfdund) en maakte voor de Gemeente Utrecht het promotiefilmpje. 

EVENEMENTREGISTRATIE

In Friesland zijn ze lekker bezig met duurzaamheid, zo bleek op de Dag van de  Duurzaamheid 2016. Urgenda maakte die dag een toer langs een aantal duurzame koplopers. Wij gingen mee als verslaggevers en stonden versteld van al het moois dat daar gebeurt. Lekker bezig Friesland!

Techniek Talent organiseert wedstrijden voor dé jonge technische talenten van ROC's en bedrijven in Nederland: de Vakkanjers. Wereldgasten deed verslag van de spannende kwalificatiedagen!