SAVE THE CHILDREN // SCHRIJVEN VOOR AFGHANISTAN

Voor Save the Children ontwikkelden wij samen met schrijvenonline.nl en ons favoriete webbureau Eagerly Internet de campagne Schrijven voor Afghanistan. In Afghanistan heeft de Taliban veel (kinder)boeken vernietigd. Dit terwijl Afghanistan traditioneel een rijke vertel en verhaalcultuur kent. Save the Children probeert met de hulp van Afghaanse uitgevers en schrijvers kinderen in Afghanistan weer aan het lezen te krijgen.

Om bekendheid voor de campagne te genereren in Nederland bedachten we deze bijzondere schrijfwedstrijd vol online deelopties. Mensen maken hun eigen kinderverhaal en verspreiden daarnaast het verhaal van het belangrijke werk van Save the Children.

Resultaat: originele user generated content die veel is verspreid, gedeeld, beoordeeld en gerecenseerd online! 


URGENDA // THE CLIMATE MILES

pax-vredesposter-home-708x472.jpg

Marjan Minnesma, de duurzaamste vrouw van Nederland liep in november 2015 met een wisselende groep bezorgde burgers van Utrecht naar de klimaattop in Parijs. Een barre tocht voor een fantastisch doel: meer aandacht voor de klimaatproblematiek.

Wereldgasten ging mee op reis en maakte met een klein team een dagelijkse talkshow: de Walkshow. Elke avond nieuwe gasten, elke avond weer een verassing waar de "studio" kon worden opgebouwd.

Daarnaast maakten we dagelijks verschillende video items, zoals portretten van deelnemers en het Sfeerbericht; een kort item waarin de sfeer in de groep wandelaars tegen het licht werd gehouden.

 

 

 

FREE PRESS UNLIMITED // BUITENLANDREPORTER

Samen met Wereldgasten en het NOS Jeugdjournaal ging Free Press Unlimited in deze bijzondere Facebook campagne op zoek naar een nieuwe buitenlandreporter. Iemand die verslag kon doen voor jeugdjournaals in Bolivia, Nepal of Zuid-Afrika.

In samenwerking met Eagerly Internet ontwikkelden wij een vernieuwende app. waarbij deelnemers via een webcam een screentest konden opnemen die vervolgens in een heuse online jeugdjournaal aflevering werd geplakt.  Met deze gepersonaliseerde aflevering konden deelnemers stemmen (‘likes’) verzamelen om Buitenlandreporter te winnen. 

Het resultaat: Een explosieve toename in likes en een forse schare nieuwe Free Press Unlimited fans die duurzaam benaderd kunnen worden. 

 

NATIONALE POSTCODE LOTERIJ // INTERNATIONAAL GOEDE DOELEN AMBASSADEUR

De grote campagne waar het voor ons Wereldgasten allemaal mee begon. In 2011 hebben wij het bijzondere voorrecht gehad om namens de Nationale Postcode Loterij verschillende goede doelen projecten overal ter wereld te bezoeken. In 6 maanden tijd bezochten we 15 landen en meer dan 25 projecten. Dit deden we in door onszelf bedachte formats als 'De dag in 30 seconden', 'On The Spot' en 'Ook ik ben een Wereldgast'. Deze video's zijn nog altijd terug te vinden op ons Youtube kanaal.

Er was aandacht voor ons werk in de televisieprogramma’s Koffietijd en Één tegen 100, het radioprogramma Giel op 3fm en via onze column in Sp!ts. Een super bijzondere en toffe fase in ons leven waar we het fundament hebben gelegd voor ons eigen communicatie- en campagnebureau.