Video’s

Wij van Wereldgasten zijn een klein maar veelzijdig video productiebureau. Op deze pagina laten we een kleine selectie zien van de vele honderden video’s die we de afgelopen jaren maakten.

Het leukst vinden we het om de straat op te gaan voor vox pops (zie hieronder bijv. “Milieu Centraal”) of live video’s te maken tijdens meerdaagse evenementen (zie bijv. “Vandaag in een Minuutje”) of guerrilla acties (Zie “PAX ING kernwapens”). Dit zijn video’s waarbij Rikus vaak als reporter vrolijke vragen stelt over serieuze onderwerpen, of waarbij hij als voice over een verhaal vertelt. Dit soort video’s zijn losjes geschoten, hebben een snelle montage en hier en daar wat humor. Dit zijn echt typische Wereldgasten video’s.

Ook veel plezier hebben we in het maken van promotievideo’s (zie “Resto vanHarte & Het Danspaleis” en de “Climate Planet promo”) en crowdfundingsfilms. We zijn nog altijd supertrots op de crowdfundingsfilm die we voor Restaurant Syr maakten en waarmee ze hun fantastische initiatief van de grond kregen.

Natuurlijk maken we ook graag verhalen met een meer serieuze ondertoon. Bijvoorbeeld de film van de ASN Bank als reactie op het Klimaatakkoord. Zie ook het voorbeeld van de Stichting Levenseindekliniek, waarbij we met behulp van animatie gevoelige onderwerpen in beeld vangen.

Aangezien we allebei mensenmensen zijn (en trouwens ook natuurmensen en dierenmensen) is het niet verwonderlijk dat we ook enorm veel energie krijgen van het maken van persoonlijke portretten. We zijn nog altijd apetrots op de korte documentaire “Koffie Plagiato”, over een antiekhandelaar die barista werd. Voor de Climate Planet maakten we een korte film over vier Utrechters die op hun eigen manier de wereld een beetje mooier te maken.

Al met al hebben we een heel veelzijdig portfolio waar we enorm trots op zijn!